مقالات تخصصی

رژیم غذایی یک بازیکن فوتسال

بخش اول بررسی مواد غذایی مورد نیاز برای یک بازیکن فوتسال

نکته : این مطلب که به زحمت بخش تغذیه و فوتسال فوتسال کمپ تهیه گردیده است،صرفا جهت آموزش و یادگیری است.لازم به ذکر است که هر بازیکن فوتسال باید صرفا براساس متابولیسم بدن خود و با مراجعه به دکتر تغذیه شخصی و یا تیم این موارد را بررسی کرده و به نتیجه برسد.

مقدمه

تغذیه و دریافت مواد غذایی به مقدار کافی و لازم یکی از مهمترین بخش ها برای فعالیت ها ورزشی است.هر ورزشکار در هر رشته باید طبق اصول و برنامه ای بداند که چه مواد غذایی را مصرف کند و چه چیزهایی را باید از برنامه غذایی خود حذف کند.یک بازیکن فوتسال نیز از این قاعده مستثنا نیست هر چند این مطالب که در ادامه به آن خواهیم پرداخت برای سایر ورزش ها نیز می تواند کاربرد داشته باشد اما منظور ما از این مطلب صرفا برای رشته ورزشی فوتسال است.هر بازیکن فوتسال ( چه حرفه ای و چه آماتور ) باید از اصول اولیه تغذیه ( مصرف مواد غذایی قبل ، میان و بعد از بازی ) و اصول ثانویه ( برنامه غذایی طولانی مدت ) اینکار آگاهی داشته باشند.

هرم غذایی

در ادامه هرم غذایی را مشاهده خواهید کرد که این هرم 6 بخش است.هر کدام از این بخش نیاز بدن محسوب می شوند.هیچکدام از این ها مواد غذایی جایگزین یکدیگر نیست.همچنین مصرف کمتر از یک بخش این هرم را نمی توان با بخش دیگر جبران کرد.هر بخش از این هرم باید به میزان نیاز مصرف شود که معیار ما در این مطلب ورزشکاران حرفه ای در رشته فوتسال هستند.ارزش غذایی این هرم از پایین به بالا بوده که بالاترین قسمت هرم ( مواد روغنی ، چربی و شیرینی ) دارای کمتریم ارزش و پایئین ترین آن (نان و غلات) دارای بیشترین ارزش هستند.

رژیم غذایی یک بازیکن فوتسال
رژیم غذایی یک بازیکن فوتسال بخش اول
1- گروه نان و غلات

این گروه دارای کربوهیدرات ها پیچیده و فیبر است.این گروه دارای مقدار زیادی ریبوفلاوین ، تیامین ، نیاسین ، آهن ، پروتئین ، منیزیم و … است.هر ورزشکار باید در طول روز 6 الی 11 واحد از غلات را مصرف کند.منظور از واحد در این بخش یک برش نان 30 گرمی با ابعاد 10 در 10 به اندازه کف دست برای تمامی نان ها به جز نان لواش ، 3 یا 4 برابر کف دست برای نان لواش و نیم لیوان برنج یا ماکارونی پخته است.

2 میوه ها

این گروه بسیار حائز اهمیت است زیرا علاوه بر داشتن فیبر ، ویتامین A ، C و پتاسیم از مواد دیگری مثل سیدم ، چربی و کلسترول به دور است.یک فوتسالیست حرفه ای بهتر است روزانه 3 الی 4 واحد از این گروه را مصرف کند . واحد در این گروه به یک میوه متوسط مثل سیب ، پرتقال ، نارنگی و ….،نصف میوه ها مثل گریپ فورت و … ، سه چهارم لیوان آبمیوه تازه و یک چهارم میوه خشک شده است.

3-سبزی ها

این گروه هم مثل گروه قبلی دارای ارزش بسیاری است زیرا دارای فیبر ، ویتامین A ، C و پتاسیم ، فولات ، منیزیم و عاری از سیدم ، چربی و کلسترول می باشد.اولویت با سبزی ها دارای رنگ سبز تیره ، سبزیجات برگدار  و نشاسته ای است.یک بازیکن حرفه ای فوتسال باید از این گروه 4 الی 5 واحد مصرف شود.واحد در این گروه به یک لیوان سبزی خام و یا نیم لیوان سبز پخته است.

4 گروه شیر و لبنیات

این گروه بهترین مبنع برای جذب کلسیم است.علاوه بر کلسیم ، ریبوفلاوین ، پروتئین ، ویتامین B12 ، همچنین اگر این گروه غنی شده باشند دارای A و D خواهند بود.سویا که جزئگروه بعدی ( گروه 5 است ) نیز کلسیم زیادی دارد و بخشی از مزایای گروه شیر و لبنیات را در بر می گیرد هر فوتسالیست حرفه ای باید 3 الی 4 واحد از این گروه را در روز دریافت کند.واحد در این گروه به یک لیوان شیر یا ماست و یا 30 الی 40 گرم گفته می شود.

برای مطالعه ادامه مطلب به بخش دوم مراجعه کنید.

 

 

 

 

تگها

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker