مقالات تخصصی

نکات کوچک اما پر معنی در فوتسال – بخش دوم

در این مبحث به بررسی نکات فيزيولوژي سرد كردن بدن ، 10 ویژگی اخلاقی یک مربی و بررسی تغذیه پیش از روز بازی خواهیم پرداخت

در سری جدید مطالب فوتسال کمپ ، در هر بخش به بررسی 3 نکته در فوتسال خواهیم پرداخت.در این سری مبحث نکاتی کوچک اما ضروری مطرح می شود که افراد مورد خطاب هر بحث با رعایت آن به بهترین جایگاه خود خواهند رسید.

لازم به ذکر است که این سری مطالب در ادامه هم نیستند.

الف )فيزيولوژي سرد كردن بدن :

پس از تمرينات متناوب چه به مدت طولاني يا كوتاه سرد كردن بدن بايد صورت بگيرد.
سرد كردن بدن در جلسه بعدي تمرين بسيار بسيار موثر است. كساني كه پس از يك جلسه تمرين يك دفعه تمرين را قطع مي كنند در واقع با افت ناگهاني ضربان قلب مواجه مي گردند و باعث مي شوند كه اسيدلاكتيك كه بر اثر فشار تمرين حاصل شده است و در بدن باقي بماند. اسيدلاكتيك باعث گرفتگي حاد و يا تاخيري شده است يعني اينكه اسيد موجود در خون كه بايستي به كبد برده شود تا در آنجا شكسته شده و تبديل به كليكوژن شود كه يا به صورت چربي در آيديا در مصرف عضله ديگري قرار گيرد انجام نشده و در عضله به صورت توده اي از اسيد درآيد و از كارايي عضلاني بكاهد ولي اگر با استراحت فعال انجام پذيرد اين گونه نخواهد شد و خون اسيدلاكتيك را به كبد برده و در آنجا آن را تجزيه خواهد نمود .
بهترين راه برگشت به حالت اوليه استراحت به صورت فعال خواهد بود به اين ترتيب كه فرد به جاي اينكه يك دفعه پس از تمرين بايستد با راه رفتن و انجام حركات كششي و ورزشهاي سبك ضربان قلب را كند كرده و سپس تمرين را قطع مي كند .

سرد کردن بدن در فوتسال
نکات کوچک اما پر معنی در فوتسال – بخش دوم

ب)10 ویژگی اخلاقی یک مربی :

۱_تصویر مثبت ، شخصیت و پایبندی به اصول

۲_سرسختی و قاطعیت ذهنی وفکری برای پایداری و جبران مافات

۳_مهارتهای ارتباطاتی

۴_دست کم نگرفتن نقش مدیر

۵_شناخت محدودیت های خویش و خود بودن

۶_آماده سازی ,شامل پیش بینی کردن امور

۷_در دسترس بودن و قابلیت رویت بودن۸اعتماد به نفس

۹_توانایی ایجاد تعامل بین افراد

۱۰_دست کم نگرفتن قدرت روحی افراد

منبع :کتاب کاربردهای روانشناسی در مربیگری فوتبال (بارویکرداخلاق ورزشی)

10 ویژگی یک مربی
نکات کوچک اما پر معنی در فوتسال – بخش دوم

ج) بررسی تغذیه پیش از روز :

دو روز مانده به مسابقه باید رژیم غذایی مناسبی اتخاذ گردد . از صرف غذاهایی چون، نوشابه های گازدار، ادویه و چربی زیاد پرهیز شود . از مصرف غذایی که حاوی مقادیر زیاد سلولزی مانند کاهو، خودداری شود .

همچنین در روز مسابقه ۳ تا ۴ ساعت قبل از بازی نباید غذایی صرف شود، زیرا زمان کافی برای هضم و جذب به بدن وجود ندارد .بازیکنی که صبحانه و ناهارش در روز مسابقه یکی است، بازدهی کمتری در زمان بازی از خود نشان میدهد .

  • اولین وعده غذایی در روز مسابقه صبحانه است ( این را به بازیکنان خود متذکر شوید ) که باید در حدود ۶ تا ۷ ساعت قبل از زمان برگزاری بازی مصرف شود .
  • دومین وعده غذایی نیز ناهار است که باید در حدود ۳ تا ۴ ساعت قبل از بازی صرف شود .
  • مصرف مایعات در روز بازی باید در چند مرحله مورد استفاده قرار گیرد
  • ۲ تا ۳ ساعت قبل از بازی مصرف ۵۰۰ سی سی آب
    یک ساعت مانده به بازی نیز به همین مقدار و مصرف ۱۰۰ تا ۲۰۰ سی سی آب در حین بازی و بین نیمه ها توصیه می شود .
    مصرف مایعات تا پس از اتمام بازی باید ادامه پیدا کند، تا آب از دست رفته جایگزین شود .
  • مایع باید خنک باشد اما نباید بیش از اندازه سرد باشد؛
    زیرا در بدن گرما و سرما ایجاد می شود که با یکدیگر مغایرت دارند .
    محتوای قند مایعات نیز باید کم باشد .
  • بهتر است که ۲ ساعت قبل از بازی و در حدود ۳۰ دقیقه بگذارید بازیکنان بخوابند تا ریکاوری ذهنی و عضلانی در بدنشان رخ دهد .
  • تغذیه قبل از مسابقات فوتسال
    نکات کوچک اما پر معنی در فوتسال – بخش دوم
تگها

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker